Meteo Alblasserdam

1 maart, vrij zonnige en frisse start van de meteorologische lente

1 maart, vrij zonnige en frisse start van de meteorologische lente

METEO ALBLASSERDAM – Na 90 dagen is er een einde gekomen aan het meteorologische winterseizoen. Vandaag (woensdag 1 maart) is de lente meteorologisch gezien begonnen. Overigens begint de astronomische lente pas op zondag 20 maart om 22.24 uur lokale tijd. Voorjaarsmaand maart gaat fraai van start, maar het is ook fris. Met de zon woensdag in het weerbeeld doet het weer ons in ieder geval al wel denken aan de lente. Wat kunnen we vandaag voor weerbeeld verwachten? U leest het verder in dit bericht van Meteo Alblasserdam.

Weersvoorspelling geldig voor woensdag 1 maart (weerkaart en weertekst)

Fraaie, maar ook frisse start van de meteorologische lente

De start van de meteorologische lente is fraai en het weerbeeld doet ons dan ook denken aan het voorjaar. Wat betreft de temperatuur blijft het nog wel fris. Er is overdag veel ruimte voor de zon. Woensdag is het op de meeste plaatsen in ons land zonnig en het blijft droog. Vooral in het noord(west)en komen aan het begin van de dag enkele wolkenvelden voor. Bovendien kan in het noorden in de ochtend lokaal eerst mist voorkomen. In de middag blijven nog enkele wolken over. Vanochtend begint koud met aanvankelijk lichte tot matige vorst. In de middag stijgt de temperatuur naar 7 tot maximaal 9 graden. De wind is zwak tot matig van kracht uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen. In het noorden is de wind eerst nog veranderlijk.

Komende week meer winters

Het meteorologische lenteseizoen mag dan inmiddels begonnen zijn, de winter moeten we voorlopig nog niet afschrijven. Zoals het spreekwoord luidt: ‘Maart roert zijn staart’. Kortom: in maart kan het met het weer werkelijk alle kanten op waarin meerdere seizoenen voorbij kunnen komen. Aankomende week zal van fraai en aangenaam lenteweer geen sprake zijn. Weermodellen komen namelijk met (licht) winterse omstandigheden. De weersvoorspellingen zien er voor na het weekend dan ook wisselvallig uit. Het wordt vrij koud, soms guur en we krijgen te maken met winterse neerslag. Het dragen van winterse kleding blijft voorlopig goed van pas komen. Voor aangenaam lenteweer met beduidend hogere temperaturen zullen we nog even geduld moeten hebben.

Meer lezen over het weer? Bekijk voor de laatste weersvoorspellingen en meer onze website:
www.meteoalblasserdam.nl.

[bericht geplaatst op woensdag 1 maart 2023 om 11.54 uur lokale tijd]
[voor het laatst bijgewerkt op woensdag 1 maart 2023 om 22.52 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

Weerkaart met weersvoorspelling voor woensdag 1 maart 2023