1e vorstdag in Alblasserdam van 2016 een feit

No recent image

1e vorstdag in Alblasserdam van 2016 een feit
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 20:08, januari 17 2016.


Foto: lichte vorst in de ochtend van 17 januari 2016

Zondag 17 januari heeft het in Alblasserdam voor het eerst dit jaar gevroren. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam kwam het tot lichte vorst en werd de minimumtemperatuur halverwege de ochtend bereikt. Rond 09:00 uur was het kwik op de standaard waarneemhoogte van 1,5 m boven het aardoppervlak gedaald naar -2,7 graden. Aan de grond (10 cm) was het nog enkele graden kouder. Door de wind voelde het kouder aan. De laagst gemeten gevoelstemperatuur werd ook rond 09:00 gemeten en kwam uit -6,1°.

In de tweede helft van de ochtend steeg het kwik tot boven het vriespunt en begon het licht te dooien. Aan het begin van de middag liep de temperatuur op naar een maximum van 3,3 graden. Later in de middag werd het al weer snel kouder. Het was niet alleen een koude, maar verder ook rustige en fraaie winterdag. Tijdens de ochtend en middag bleef het nagenoeg overal droog en was er flink wat zonneschijn al dreven er ook wolken over ons land. Veel wind was er niet. De wind draaide naar richtingen tussen noord en oost en was veelal zwak. Met name tijdens de middaguren tijdelijk toenemend naar matig, kracht 3 Bft.

Hieronder een fraaie foto. Het linker gedeelte van het dak was naar de zon gericht en was vanmiddag schoon. Het rechter gedeelte werd niet door de zon beschenen en daardoor kouder. Het ijs dooide niet en bleef wit.

Bron: Meteo Alblasserdam

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0