2019 licht wisselvallig en winderig van start

No recent image

[bericht geplaatst op dinsdag 01 januari 2019 om 20.11 uur lokale tijd]

Een nieuw jaar is aangebroken en 2019 is licht wisselvallig en winderig van start gegaan. Koud was het niet te noemen voor deze tijd van het jaar, maar de stevige wind maakte het voor het gevoel wel kouder buiten.

Nieuwjaarsdag begon met veel bewolking en soms viel er ook wat lichte regen of motregen. Grote hoeveelheden zijn er overigens niet gevallen. In de loop van de dag trok er een storing (koufront) van noord naar zuid over ons land, waarna we in een andere luchtsoort terecht zijn gekomen. Met een noordelijke stroming werd koudere lucht naar onze omgeving aangevoerd en het weerbeeld werd wisselend. Er volgde een mix van wolken en zon, maar vanaf de Noordzee trokken ook enkele buien het land binnen.

De temperatuur steeg vanochtend op het meetstation van Meteo Alblasserdam naar een maximum van 8,9 graden en er viel tot nu toe 0,8 mm regen. Er waaide een matige tot vrij krachtige wind meest uit richtingen tussen west en noord, kracht 3-5 Bft. De hoogst gemeten windsnelheid was 48.0 km/u.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0