Dinsdag 20-12-2016: koude winterdag en tweedeling in het weerbeeld

No recent image

Dinsdag 20-12-2016: koude winterdag en tweedeling in het weerbeeld
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:12, december 20 2016.

Het was vandaag een koude winterdag in ons land en er was een tweedeling in het weerbeeld tussen het noorden en zuiden. Vanaf gisteravond is het weer licht gaan vriezen, maar de vorst weet dit keer niet lang stand te houden.

Afgelopen nacht en vanochtend heeft het licht gevroren. Op het meetpunt van Meteo Alblasserdam daalde de temperatuur aan het einde van de afgelopen nacht op 1,5 meter hoogte naar een minimum van -3,2 graden. In de tweede helft van de dinsdagochtend begon het licht te dooien en halverwege de middag kwam het kwik uiteindelijk niet verder dan 3,0°. De dag verliep verder rustig en droog en er stond een veelal zwakke oost tot noordoostenwind. De hoogst gemeten windsnelheid was slechts 21,0 km/u.

Er was dinsdag overdag een groot verschil in het weerbeeld tussen het noorden en zuiden van het land. In het noorden was er vooral veel lage bewolking aanwezig. In het zuiden was het weerbeeld fraai te noemen. De zon scheen en het was vrij zonnig. Vanavond en aankomende nacht is het nog koud en vriest het op veel plaatsen nog licht.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0