Dinsdag nog maar even genieten van zomerweer- en warmte

No recent image

Dinsdag nog maar even genieten van zomerweer- en warmte
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 08:22, augustus 29 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

Dinsdag kunnen we voor het laatst in zomermaand augustus genieten van zomerweer- en warmte. De zomer heeft zich overigens de afgelopen week al van haar goede kant laten zien. Het weer was vaak fraai, het was warm en er viel weinig regen. Dit maakte het nog een klein beetje goed aangezien de eerste drie weken van augustus ook al geen hoogstaand zomerweer hebben opgeleverd. Vandaag is er opnieuw zon en het wordt nog wat warmer. Sterker nog: op het meetstation van Meteo Alblasserdam wordt het vandaag niet alleen de warmste dag van deze week, maar zelfs ook de warmste dag van augustus!

Vanochtend start weer met enkele mistbanken. Verder is er veel zon en de temperatuur loopt gedurende de dag snel op. Vanmiddag wordt het zomers warm en vooral in het oostelijke en zuidelijke deel ook tropisch. Het wordt 22-26 °C op de Waddeneilanden en in het oosten en zuiden 30 tot 33 °C. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft overdag op de meeste plaatsen droog. In de namiddag en avond wordt de kans op een bui groter. Er staat een zwakke of matige wind uit uiteenlopende richtingen.

Na vandaag is het helaas weer even gedaan met het fraaie en warme weer van de laatste tijd. Zomermaand augustus zal namelijk wisselvallig eindigen (morgen en donderdag) met aanzienlijk lagere temperaturen. Aanstaande vrijdag 1 september is het begin van de meteorologische herfst.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0