Dit jaar opnieuw geen witte kerst

No recent image

[bericht geplaatst op dinsdag 24 december 2019 om 14.14 uur lokale tijd]

Het is de dag voor kerst en de tijd van de feestdagen is aangebroken. Eén ding is zeker. Ook dit jaar zal van een witte kerst geen sprake zijn en winterweer is voorlopig ver te zoeken. Wat doen weer en temperatuur tijdens de komende feestdagen? Lees hieronder de weersvoorspelling van Meteo Alblasserdam.

Tijdens de kerstdagen wordt het geleidelijk iets kouder en het blijft overigens niet overal helemaal droog. De hoeveelheden regen zullen overigens niet veel te betekenen hebben. De grootste kans op zon is er eerste kerstdag.

Woensdag wisselen wolken en zon elkaar af, maar er vallen ook enkele verspreide buien of buitjes. Later op de dag wordt het geleidelijk op steeds meer plaatsen droog en zal de zon vaker gaan doorbreken. De middagtemperatuur ligt rond 8 of 9 °C en er staat een zwakke of matige en aan zee eerst nog (vrij) krachtige west tot noordwestenwind. Vervolgens koelt het in de avond flink af en er volgt een koude nacht.

Donderdag gaat rustig, droog en koud van start. Er is vrij veel bewolking, maar zo nu en dan komt ook de zon er nog aan te pas. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten verder toe en valt er hier en daar soms lichte regen. De temperatuur stijgt die middag naar 6 of 7 °C en er waait een zwakke of matige en aan zee soms vrij krachtige zuidelijke wind.

Meteo Alblasserdam wenst u fijne feestdagen toe!

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam)

0