Droog en zonnig einde maand september

No recent image

Droog en zonnig einde maand september
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 17:18, oktober 2 2015.


Foto: Zonnig weer. Bron: Meteo Alblasserdam

De maand september kende op het gebied van het weer een uitstekend einde. Droog met volop zonneschijn. Kortom: Fraai najaarsweer. In de laatste week van de afgelopen maand herstelde het weer zich positief doordat een hogedrukgebied door wist te breken. Het hoog bouwde zich steeds verder op tot een groot en sterk hogedrukgebied die dagenlang het weerbeeld in onze omgeving gunstig wist te beïnvloeden. De luchtdruk was hoog met in eigen land waarden >1035 hPa en in het centrum luchtdrukwaarden van zelfs >1040 hPa.

De laatste neerslag van betekenis viel op vrijdag 25 september met 0.2 mm. De laatste 5 dagen verliepen droog met wolkenvelden, maar ook (flinke) perioden met zon. De laatste 2 dagen, afgelopen dinsdag en woensdag, was het (vrij) zonnig. Overdag was het aangenaam, maar tijdens de avonden koelde het flink af. De nachten en de eerste ochtenduren verliepen vaak koud met soms mist.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam wist het kwik op 26 september te dalen naar 4,7 graden. Tijdens de middaguren werd het 16 tot 18°. De wind waaide uit richtingen tussen noord en oost en de hoogst gemeten luchtdruk was op 28 september: 1037.8 hPa.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0