Eerste nachtvorst deze lente op meetstation Meteo Alblasserdam

No recent image

Eerste nachtvorst deze lente op meetstation Meteo Alblasserdam
bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op zondag 22 maart 2020 om 10.32 uur lokale tijd]

Het weerbeeld is sinds dit weekend prachtig. Dankzij de invloed van een groot en sterk hogedrukgebied is er onze omgeving veel zonneschijn en is het droog. Wel wordt er met een oostelijke stroming koude en droge lucht naar ons land aangevoerd, waardoor het schraal aanvoelt. Bovendien laat de stevige wind het voor het gevoel duidelijk kouder aanvoelen. Sterker nog: de temperaturen doen ons meer aan de winter denken met vorst tijdens de nachten. De winterjas hebben we in ieder geval nog nodig zo aan het begin van de lente.

De eerste vorstdag deze lente en ook in voorjaarsmaand maart is zondag een feit op het meetstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam. Op de standaard waarneemhoogte (1,5 m) werd in de vroege ochtend een minimumtemperatuur gemeten van -0,4 graden. De laatste vorstdag tot vandaag op onze meetlocatie is alweer een tijdje geleden. Op 7 februari jl. is een minimumtemperatuur gemeten van -0,6 graden.

De komende nachten blijft het koud. De wind wordt rustiger, waardoor het sterker zal afkoelen. Het blijft licht vriezen met in het binnenland zelfs matige vorst.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0