Eerste officiële ijsdag van deze winter in De Bilt een feit

Eerste officiële ijsdag van deze winter in De Bilt een feit

METEO ALBLASSERDAM – Na de eerste lokale ijsdagen was het alleen nog wachten op de eerste officiële ijsdag van deze winter, tot vandaag dus. Dinsdag is namelijk ook de eerste officiële ijsdag van het winterseizoen 2022/2023 in De Bilt een feit. Op het hoofdstation in De Bilt bleef de maximumtemperatuur vandaag het gehele etmaal onder het vriespunt.

Wanneer mag van een ijsdag worden gesproken? Er mag van een ijsdag worden gesproken, wanneer de maximumtemperatuur (1,5 m hoogte) de gehele dag niet boven het vriespunt uitkomt.

Eerste officiële ijsdag

Op het KNMI-weerstation in De Bilt kwam de maximumtemperatuur dinsdag de hele dag niet boven nul. De temperatuur kwam daar niet hoger dan -1,4 graden. Het was vandaag wederom een dag met lage temperaturen op de thermometers. Na een steenkoude nacht met op veel plaatsen matige vorst kwam de maximumtemperatuur regionaal überhaupt niet boven nul. De laatste officiële ijsdag in De Bilt tot vandaag is alweer ruim anderhalf jaar geleden. Op 13 februari 2021 kwam de temperatuur niet hoger dan -0,6 graden.

[bericht geplaatst op dinsdag 13 december 2022 om 23.15 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

0