Eerste tropische dag van 2019 een feit op meetstation Meteo Alblasserdam

No recent image

[bericht geplaatst op zondag 02 juni 2019 om 16.32 uur lokale tijd]

Zaterdag was de eerste zomerse dag van dit jaar een feit op het meetstation van Meteo Alblasserdam, maar vandaag deed de temperatuur daar nog een schepje bovenop. Zondag (2 juni) is nu ook de eerste tropische dag van 2019 een feit in Alblasserdam.

Het was wederom een prachtige zomerdag. Het was vrij zonnig met soms velden met hoge sluierwolken. In de loop van de dag ontstonden zo her en der ook enkele vriendelijke stapelwolkjes en het is tijdens de ochtend en middag overal droog gebleven. Nederland bevond zich tussen storingen in behorend bij een lagedrukgebied met kern voor de kust van Ierland. In dit gebied werd met een aanvoer vanuit het zuiden behoorlijk warme lucht naar onze omgeving aangevoerd. In combinatie met veel zon liep het kwik gedurende de dag razendsnel op. Op veel plaatsen was het zomers warm met landinwaarts tropische hitte.

Op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam steeg de temperatuur rond halverwege de zondagmiddag naar een maximum van 30,1 graden. Er stond een meest matige wind uit zuidoost tot zuidwest.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0