Fraai nazomerweer tijdens start meteorologische herfst

No recent image


Bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op zaterdag 01 september 2018 om 18.31 uur lokale tijd]

De meteorologische zomer is alweer ten einde en zaterdag (1 september) is het herfstseizoen meteorologisch gezien begonnen. Overigens begint de herfst astronomisch gezien pas over enkele weken op 23 september om 03.54 uur lokale tijd.

Op de eerste dag van de meteorologische herfst was van herfstweer absoluut geen sprake. Sterker nog: dit weekend staat in het teken van fraai en warm nazomerweer.

Zaterdag zorgde een hogedrukgebied boven onze omgeving voor rustig en droog weer, waarbij overdag flinke zonnige perioden en stapelwolken elkaar afwisselden. Na een behoorlijk frisse start van de ochtend (minimum 6,9 °C) steeg het kwik vanmiddag op het meetstation van Meteo Alblasserdam naar een maximum van 21,9 °C. Daarmee was het verschil in minimum- en maximumtemperatuur groot te noemen. Er waaide een veelal zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Ook zondag kunnen we veel zon en droog weer verwachten en met een middagtemperatuur tussen de 21 en 25 °C wordt het dan nog iets warmer. Na het weekend krijgen we duidelijk meer bewolking en de kans op buien neemt toe.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0