Frisse zaterdag. Zondag nog iets kouder

No recent image

Frisse zaterdag. Zondag nog iets kouder
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 00:46, april 24 2016.


Foto: Stapelwolken zaterdagmiddag 23-04-2016

Dit weekend staat in het teken van koel en wisselvallig weer waarbij voornamelijk buien het weerbeeld in ons land bepalen. Zaterdag was het al behoorlijk fris te noemen voor de tijd van het jaar. Zondag wordt het zelfs nog iets kouder!

Het weertype van zaterdag leverde fraaie plaatjes op buiten waarbij we verder in dit bericht er een aantal zullen tonen. Ons land heeft te maken met de aanvoer van een koele luchtmassa die vanuit het noorden via de Noordzee Nederland bereikt. Met de heersende stroming worden niet alleen wolken en opklaringen, maar ook buien aangevoerd. Op onderstaande satellietfoto van zaterdagmiddag 23-04-2016 16:29 LT zijn de witte vlekken (buien) boven ons land en de Noordzee duidelijk terug te herkennen. En er volgen er in de rest van dit weekend nog genoeg.


Bron: Meteo Alblasserdam

Zaterdag overdag wisselden wolken en momenten met zon elkaar af, maar trokken ook een aantal buien vanuit het noorden over het land. Verder was het te fris voor de tijd van het jaar. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam werden dubbele cijfers maar net bereikt. Het kwik steeg uiteindelijk naar een maximum van 10,2 graden. Door de stevige wind uit richtingen tussen west en noord voelde het wel kouder aan. Op een enkel buitje na bleef het tijdens de ochtend en middag grotendeels droog.

Het fraaie voorjaarsweer keert voorlopig niet terug in eigen land. Buien, wind en koel weer zullen de komende tijd het weerbeeld blijven bepalen. Hieronder nog enkele fraaie weerfoto’s van zaterdagmiddag.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0