Geen fijn vakantieweer in eigen land

No recent image

Geen fijn vakantieweer in eigen land
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:56, juli 27 2015.

De zomer heeft het op dit moment erg moeilijk en ook de komende dagen geeft de zomer nog amper teken van leven in ons land. Mensen die momenteel de zomervakantie in Nederland doorbrengen worden namelijk met regen, buien en wind geconfronteerd en zullen tot aan het einde van de week moeten wachten voor een herstel van het weer.

De maandag verliep wisselvallig en winderig. Vanuit het westen trokken talrijke buien over het land. Daar zaten felle exemplaren tussen waarbij een hoge neerslagintensiteit lokaal voor flinke hoeveelheden regen (in korte tijd) zorgde. Ook kwamen er flinke windvlagen voor. Tussen de buien door scheen soms de zon.

Op de meetlocatie van Meteo Alblasserdam viel er tot aan 18.00 uur ruim 8 mm regen en de wind uit zuidwest tot west nam toe naar krachtig, 6 Bft. De hoogst gemeten windstoot in Alblasserdam was 64.0 km/u. De temperatuur liep in de namiddag op naar een maximum van 19,5 graden.

Ook de komende dagen is de kans op buien groot. Pas richting het einde van de week herstelt het weer zich weer, wordt het droger en rustiger.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0