Grotendeels sombere Goede Vrijdag

No recent image

Grotendeels sombere Goede Vrijdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 15:22, maart 25 2016.

Goede Vrijdag verliep tijdens de ochtend en middag grotendeels grijs en het bleef niet droog. Ook de temperatuur was nog niet voorjaarsachtig te noemen. Het wisselvallige weer werd veroorzaakt door een storing die gedurende de dag van west naar oost over ons land trok. Hier zat veel bewolking en regen op.

Vooral afgelopen nacht en tijdens de ochtend viel de meeste neerslag. De regenzone verplaatste zich in de middag steeds verder oostwaarts. Vervolgens overheerste op de meeste plaatsen het droge weer en liet hier en daar de zon zich nog even zien. De zon had het wel lastig door de vele lage wolken die aanwezig waren achter de storing. Plaatselijk viel er nog een buitje. Tegen het einde van de middag kreeg de zon steeds meer de ruimte.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam viel er uiteindelijk 3,6 mm regen. De temperatuur steeg in de tweede helft van de middag naar 10,6 graden en het waaide verder stevig. De wind draaide naar een noordwestelijke richting en was matig tot vrij krachtig.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0