Koude en grotendeels grijze Sinterklaasdag

No recent image

[bericht geplaatst op donderdag 05 december 2019 om 09.42 uur lokale tijd]

Het is donderdag 5 december en dus Sinterklaasdag, maar wat voor weer kunnen we tijdens deze dag verwachten? Lees hieronder de weersvoorspelling van Meteo Alblasserdam voor vandaag.

Donderdagochtend gaat rustig en koud van start en op veel plaatsen vriest het dan nog licht. Bovendien is het in een groot deel van het land grijs door hardnekkige mist en/of lage bewolking en lokaal kan het glad zijn. Verder blijft het overdag droog met bewolking, maar op sommige plaatsen breekt ook de zon door. Regionaal kunnen de verschillen in het weerbeeld groot zijn. De middagtemperatuur ligt tijdens zon tussen de 4 en 8 °C. In gebieden met mist en/of lage bewolking zal het enkele graden kouder blijven. Later vandaag gaat het weer geleidelijk veranderen. Vanuit het westen neemt de bewolking verder toe en de zuidwestenwind trekt aan.

Tijdens Sinterklaasavond is er veel bewolking en hier en daar valt er wat regen of lichte regen. Overigens zullen de hoeveelheden neerslag nog weinig voorstellen. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig. Aan zee en langs de kust wordt de wind hard en kunnen (zware) windstoten optreden.

Vanaf vrijdag slaat het weer om en volgt er een periode met wisselvallig en onstuimig herfstweer. Er is veel bewolking en de kans op regen en buien is groot. Het wordt zachter en tijdens de nachten verdwijnt de vorst.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam)

0