Maandag eindelijk weer zon na grijze en winterse zondag

No recent image

Maandag eindelijk weer zon na grijze en winterse zondag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 22:07, februari 15 2016.

Bron: Meteo Alblasserdam

Vandaag was er eindelijk weer zonneschijn na een grijze en winterse zondag. Het was gisteren een koude en natte winterdag en door de wind voelde het nog eens een stuk kouder aan. De gevoelstemperaturen lagen de gehele dag ruim onder het vriespunt.

Zondag verliep bewolkt en er viel behoorlijk wat neerslag. Op veel plaatsen viel er langdurige regen en natte sneeuw en met name landinwaarts ook sneeuw die voor gladheidssituaties zorgde. Zo is de winter weer helemaal terug in eigen land en zijn we deze week voorlopig nog niet van de kou af. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam werd aan het begin van de nacht naar zondag de hoogste temperatuur gemeten. Namelijk 3,4 graden. Overdag kwamen we niet veel verder dan zo’n 2 of 3° en door de langdurige neerslag viel het kwik soms zelfs nog iets lager uit. Zo daalde de temperatuur aan het einde van de middag naar 0,9 graden, maar in de avond steeg het kwik vervolgens weer naar enkele graden boven nul. Er viel flink wat regen en natte sneeuw. In totaal werd er 9,4 mm geregistreerd. De wind waaide uit richtingen tussen noordoost en noordwest en was matig. Meest kracht 4 Bft. In de avond tijdelijk toenemend naar vrij krachtig.

Maandag verliep duidelijk minder wisselvallig en keerde eindelijk de zon weer terug in ons weerbeeld. In de loop van de dag brak van het noorden en noordwesten uit de zon vaker door en werd het ook op steeds meer plaatsen droog. Wolken en perioden met zon wisselden elkaar af en het bleef grotendeels droog. Met name bij zee en langs de kust viel er soms nog een (winterse) bui. De temperatuur viel hoger uit dan verwacht. Het kwik steeg naar een maximum van 6,8 graden. Er viel over de gehele dag genomen 0,4 mm neerslag en er stond een stevige wind uit het noorden tot noordoosten. Matig tot vrij krachtig. Hierdoor voelde het een stuk kouder aan.


Bron: Meteo Alblasserdam

Maandagavond koelde het tijdens vrij helder en rustig weer flink af. In de loop van de avond daalde het kwik tot onder het vriespunt en vroor het licht. Daarmee is de tweede vorstdag in Alblasserdam van februari een feit. Op zaterdag 13 februari kwam het namelijk ook al tot lichte vorst. Het vroor toen in de vroege ochtend 3,5°.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0