Na Ciara nu storm Dennis in aantocht [update 5]

No recent image


bron: Meteo Alblasserdam
[bericht geplaatst op woensdag 12 februari 2020 om 23.13 uur lokale tijd]

Laatst bijgewerkt op zaterdag 15 februari 2020 om 18.38 uur lokale tijd

Het is nog niet eens een week geleden dat Ciara over Nederland raasde, maar de volgende storm komt er alweer snel aan. Na een week met veel wind was de wind donderdag en vrijdag rustiger, maar daar komt dus weer verandering in. De storm doet dit weekend en met name zondag ons land aan en heet Dennis. Voor namen van stormen worden jongens- en meisjesnamen om en om afgewisseld. Ciara was een vrouwelijke naam en Dennis een jongensnaam. Na Dennis volgt weer een meisjesnaam: Ellen.

Het wordt zondag de tweede storm in één week tijd en heeft in grote lijnen veel weg van Ciara. Voorlopig ziet het er naar uit dat het (bijna) net zo hard gaat waaien als afgelopen zondag. Het wordt komende zondag niet alleen onstuimig. De temperaturen zijn die dag ook nog eens voorjaarsachtig te noemen.

Hoe zien de weersvoorspellingen er nu uit voor zondag en hoe hard gaat het waaien? Lees hieronder de update van Meteo Alblasserdam. Deze weersvoorspelling zal meerdere keren door ons ge-update worden.

Storm Dennis zondag 16 februari 2020
Zondag staat ons opnieuw een zeer onstuimige en tegelijkertijd voorjaarsachtige dag te wachten.

Weerbeeld: veel bewolking en van tijd tot tijd regen of lichte regen. de meeste regen valt overdag in de kustgebieden. in het binnenland is het vaker droog en laat de zon zich nog zo nu en dan zien. Aan het einde van de middag en tijdens de avond passeert vanuit het westen een storing en het gaat stevig regenen. Plaatselijk kan er flink wat neerslag vallen. ook krijgt de neerslag daarbij een meer buiig karakter.

Temperatuur: middagtemperatuur tussen de 13 en 17 graden! Kortom: voorjaarsachtig. hoogste waarden in het zuiden, zuidoosten en oosten van het land. het is er in de middag vaker droog met soms de zon. In de loop van de zondagavond wordt de zeer zachte lucht verdreven en stroomt koudere lucht het land binnen. Dit na passage van de storing.

Wind: Op de late zaterdagavond en nacht naar zondag zal het in het westelijk deel van het Waddengebied en langs de noordwestkust stormen met zeer zware windstoten tot mogelijk rond 120 km/u. Naar verwachting piekt de zuid tot zuidwestenwind zondag aan het einde van de ochtend en tijdens de middaguren. Met boven land een harde wind en storm aan zee. Daarbij komen in het hele land zware tot zeer zware windstoten voor. Op de Waddeneilanden, in het Waddengebied en langs de noordwestkust staan weer windvlagen gepland van 120 tot 130 km/u.

In de avond wordt de wind zuidwestelijk tot westelijk van richting en daarbij zal het geleidelijk minder onstuimig worden.

Meteo Alblasserdam blijft de ontwikkelingen volgen en houden u in dit nieuwsbericht op de hoogte. Kijk voor de laatste details, updates en weersvoorspellingen op onze website: https://www.meteoalblasserdam.nl.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0