Oktober, met meer dan 100 mm regen recordnat

Oktober, met meer dan 100 mm regen recordnat

Oktober was een natte, zeg maar gerust kletsnatte herfstmaand. Sterker nog: voor Meteo Alblasserdam leidde dit zelfs tot een recordnatte oktobereditie.

Oktober ging op dezelfde voet verder als waar september mee is geëindigd. Het was een behoorlijk wisselvallige en natte maand en de hoeveelheden regen liepen aan het begin van de maand meteen al snel op. Regen & buien zorgden op meerdere plaatsen in Nederland zelfs voor enkele tientallen millimeters hemelwater binnen hetzelfde etmaal. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam in Alblasserdam viel deze maand meer dan 100 mm regen en deze grens van 100 mm werd overigens gisteren bereikt. Daarmee is het de natste oktobereditie sinds de start van onze metingen (27 december 2006). De natste oktobereditie tot deze maand was oktober 2012. Dit oude record is dus verbroken en voor het eerst in minimaal veertien jaar is er meer dan 100 mm regen gevallen in een oktobermaand.

Na februari en juni, is oktober nu de derde maand van 2020 met meer dan 100 mm neerslag. Verder was op ons meetstation 7 oktober de natste dag en op drie dagen liep de hoeveelheid regen op tot in de dubbele cijfers.

[bericht geplaatst op vrijdag 30 oktober 2020 om 15.46 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

0