Ook donderdag en vrijdag nog zomerweer en warmte

No recent image

Ook donderdag en vrijdag nog zomerweer en warmte
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 10:05, augustus 18 2016.

Na een zonovergoten, droge en warme woensdag houdt het fraaie zomerweer ook tijdens de donderdag en vrijdag nog aan. Vandaag zijn de middagtemperaturen vergelijkbaar met gisteren, maar vrijdag zal de zomerse grens van 25 graden naar verwachting op uitgebreide schaal gehaald gaan worden.

Donderdag is er overdag opnieuw veel zon, maar in de loop van de dag neemt vooral in het zuiden de bewolking wat toe. Verder blijft het op veel plaatsen droog en het kwik loopt gedurende de dag flink op. Er volgt weer een warme middag en in het zuiden zomers. Het wordt 21 tot 26 graden. Later in de middag en avond is er vooral in het zuidoosten nog een kleine kans op een buitje. Er staat een zwakke tot matige wind en waait uit oost tot noordoost.

Morgen wordt het met 24-27 graden warmer. De zon schijnt, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. In de namiddag en avond neemt ook de kans op neerslag toe.

Komend weekend verloopt minder warm en wisselvalliger, maar ook de zon zal zich nog geregeld laten zien. Het gaat stevig waaien.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0