Opnieuw geen witte kerst

No recent image

[bericht geplaatst op dinsdag 25 december 2018 om 09.03 uur lokale tijd]

Kerst 2018 zal wederom niet wit verlopen buiten. Iets meer dan een week geleden waren de weersomstandigheden nog wel even winters, maar van winterweer tijdens de feestdagen is dit jaar absoluut geen sprake.

Het is alles behalve winter en tijdens de kerstdagen is het rustig weer en meest droog. Wel zal de bewolking de overhand hebben. Het weerbeeld in ons land wordt bepaald door een groot en sterk hogedrukgebied dicht in onze omgeving en op de barometer kunnen we een hoge luchtdruk aflezen.

Eerste kerstdag kunnen we rustig weer verwachten en het blijft zo goed als overal droog. Er is tamelijk veel bewolking en bovendien kan er aan het begin van de dag plaatselijk mist voorkomen. Vooral vanmiddag breekt de zon nog af en toe door. Na een vrij koude start van de ochtend loopt de temperatuur vanmiddag op naar 5 tot 7 graden. Er waait een zwakke of matige wind uit het westen tot zuidwesten.

Tweede kerstdag blijft het hogedrukgebied dicht in onze omgeving het weerbeeld in ons land bepalen. De dag zal opnieuw rustig, maar wel somber verlopen. In een groot deel van het land is het bewolkt en plaatselijk kan er ook wat lichte regen of motregen vallen. Overigens zullen de hoeveelheden weinig te betekenen hebben. De temperatuur stijgt in de middag naar 4 tot 7 graden en de wind blijft rustig. Er staat een zwakke of matige wind uit het westen tot zuidwesten, kracht 1-4 Bft.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0