Prachtige winterdag

No recent image

Prachtige winterdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 18:56, februari 14 2017.

Na de sneeuw en gladheid van afgelopen weekend en het vaak grijze weer van de afgelopen week doet de zon deze dagen uitstekende zaken. Gisteren hadden we al te maken met zonnige perioden en droog weer, maar ondanks een vrij zonnige maandag was het vooral voor het gevoel een flink koude winterdag. Een stevige oostelijke wind zorgde voor gevoelstemperaturen die aanzienlijk lager lagen dan de werkelijk gemeten luchttemperatuur. Wel viel het kwik op het meetpunt van Meteo Alblasserdam in de middag ruim hoger uit dan afgelopen zondag. Het werd maandag 7,8 graden.

Vandaag was een schitterende dag. De zon scheen volop en het bleef opnieuw droog. Wel was het verschil tussen de hoogst- en laagst gemeten temperatuur groot te noemen. De ochtend startte koud en het heeft eerst nog licht gevroren. In de vroege ochtend werd een minimumtemperatuur geregistreerd van -1,3 °C. Vanmiddag werd het uiteindelijk 9,9 graden. De wind uit het oosten tot zuidoosten was iets rustiger dan gisteren. Daardoor voelde het ook voor het gevoel minder koud aan.

Morgen overdag blijft het droog en het is zonnig. Met name later op de dag neemt de kans op bewolking geleidelijk toe. Het wordt zeer zacht voor de tijd van het jaar.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0