Tropische hitte in Nederland

No recent image

[bericht geplaatst op maandag 24 juni 2019 om 08.49 uur lokale tijd]

Het is zomer in Nederland. Het weerbeeld is fraai en de temperaturen zijn hoog. Na een warm weekend met zondag zomerse temperaturen staat er voor zowel vandaag als dinsdag tropische hitte op het programma. De tropische grens van 30 graden zal op beide dagen bijna overal gehaald worden en dinsdag wordt meteen ook de heetste dag. De eerste hittegolf van 2019 is later deze week in aantocht. Wat voor weer kunnen we zowel maandag als dinsdag verwachten? Meteo Alblasserdam blikt kort vooruit op het weer van vandaag en morgen.

Vandaag is het wederom hoogzomer in ons land en het wordt ten opzichte van zondag nog warmer. Het wordt een mooie en hete zomerdag en op veel plaatsen zal de tropische grens van 30 °C bereikt worden. Het is vrij zonnig en na een nacht met vrij hoge minimumtemperaturen loopt het kwik overdag razendsnel op. Soms is er ook (sluier)bewolking en het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 28 en 32 °C en er staat een zwakke of matige en vooral in het noord(west)elijk kustgebied vrij krachtige oost tot zuidoostenwind. Later op de dag wordt de wind variabel van richting. Vanavond blijft het lang erg warm. Komende nacht koelt het maar langzaam aan af en het zal een warme nacht worden. Tegen de ochtend daalt het kwik uiteindelijk naar 17 tot 20 graden.

Morgen wordt het nog iets heter en de tropische grens van 30 °C zal opnieuw vrijwel in het hele land bereikt worden. We kunnen fraai zomerweer verwachten. Het is vrij zonnig en na een warme nacht loopt het kwik gedurende de dag weer razendsnel op. Het wordt in de middag 31 tot 35 °C en het blijft overal droog. Er waait een meest zwakke of matige wind.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0