Uitzonderlijk hete zomerdagen op komst

No recent image

[bericht geplaatst op dinsdag 23 juli 2019 om 10.51 uur lokale tijd]

Deze week kunnen we in Nederland volop gaan genieten van hoogstaand zomerweer. Er staan een aantal uitzonderlijk hete zomerdagen op het programma, waarbij de temperatuur in vrijwel het hele land tropische waarden bereikt en in de zuidelijke helft zelfs uitkomt tussen de 35 en 40 graden! Aanstaande donderdag lijkt vooralsnog de heetste dag van deze week te worden. Hoe lang het schitterende en hete zomerweer aanhoudt is nog niet helemaal duidelijk, maar de eerste hittegolf van 2019 is in de maak.

Met name donderdag wordt hoogstwaarschijnlijk het hitterecord van 38,6 graden (Warnsveld, 1944) verbroken. In de zuidelijke helft van Nederland wordt voor donderdag al 38 tot 40 graden verwacht. Een nieuw hitterecord is dichtbij en nog nooit is het dan zo warm geweest is Nederland.

Bovendien zullen de nachten erg warm verlopen. Tropische nachten zijn in aantocht en dit betekent dat de minima niet onder de 20 graden zullen komen. Het weer is schitterend en rustig. Er is veel zon en het blijft voorlopig droog. Vanmiddag ligt de temperatuur tussen de 28 graden in het noorden en maximaal 34 graden in het uiterste zuiden van het land. Morgen doet de temperatuur daar nog een schepje bovenop. Woensdagmiddag wordt het van noord naar zuid 32 tot 38 graden. Donderdag maar liefst 32 tot 40 graden.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0