Vandaag voor het eerst deze maand zomers warm in Alblasserdam

No recent image

Vandaag voor het eerst deze maand zomers warm in Alblasserdam
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:57, september 7 2016.


Bron: Meteo Alblasserdam

Vandaag wist de temperatuur voor het eerst deze septembermaand op te lopen naar zomerse waarden in Alblasserdam. Nog voor het aanbreken van het middaguur werd de grens van 25 graden al bereikt. Later in de middag steeg het kwik naar een maximum van maar liefst 27,3°. De eerste zes dagen van deze maand verliepen warm met waarden tussen de 20 en 25 graden. Na al die warmte in de eerste week van september ligt de gemiddelde temperatuur zelfs rond het gemiddelde van de afgelopen maand.

Tot vandaag werd het in Alblasserdam op 18 september 2014 voor het laatst zomers warm in een septembermaand. Op die dag werd het 25,3°. Vorig jaar steeg het kwik in september op slechts één dag tot boven de 20 graden. Op dag 12 werd een maximum gemeten van 20,3°. Deze maand blijft het niet bij 1 zomerse dag. De komende week staat ons namelijk nog genoeg warmte te wachten.

Na een dinsdag met vrij veel wolkenvelden was het woensdag een mooie en rustige nazomerdag. Het bleef droog en er was volop zonneschijn. Er stond een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en oost.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0