Vandaag voorlopig laatste echt wisselvallige dag

No recent image

Vandaag voorlopig laatste echt wisselvallige dag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 17:11, september 24 2015.


Foto: Archief Meteo Alblasserdam

Het was vandaag opnieuw wisselvallig, maar daar komt snel een einde aan. Na vandaag zijn we het echt wisselvallige weer voorlopig kwijt en gaat het de betere kant op.

Het wisselvallige weer van donderdag werd veroorzaakt door een storing die gedurende de dag van west naar oost over het land trok. Dit bracht veel bewolking en regen met zich mee. De dag begon nog wel met af en toe zon, maar naarmate de dag vorderde nam de bewolking van het westen uit geleidelijk verder toe en raakte het bewolkt. De regen breidde zich uit in oostelijke richting en intensiveerde met name later in de middag op het naderende koufront.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam liep de temperatuur in de loop van de middag op naar een maximum van 16,3 graden. De wind nam enige tijd toe naar vrij krachtig en was eerst veelal zuidelijk. Later ruimde de wind naar het westen. De hoogst gemeten windsnelheid kwam uit op 45 km/u.

Vanaf vrijdag krijgt een hogedrukgebied voor langere tijd steeds meer invloed op het weer in ons land en kunnen we een overgang verwachten naar rustig en droog herfstweer. Daarbij krijgen we duidelijk meer zonneschijn. Morgen kan er dan nog wel hier en daar een enkel buitje vallen, maar het droge weer overheerst. Vanaf het weekend blijft het nagenoeg overal droog.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0