Veel regen tijdens felle buien zondag

No recent image

Veel regen tijdens felle buien zondag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:58, augustus 21 2016.


Bron: Meteo Alblasserdam

De zomer keert vanaf aanstaande dinsdag weer volledig terug in Nederland, maar vandaag was het weerbeeld niet bepaald zomers te noemen. Het was een erg wisselvallige dag waarbij pittige buien voor flinke hoeveelheden regen hebben gezorgd. Doordat de temperatuur later op de zondagmiddag steeg tot iets boven de 20 graden konden we toch nog spreken van een warme dag.

Er was vandaag vrij veel bewolking en er trokken gedurende de dag talrijke en ook felle buien van west naar oost over het land. Het viel soms met bakken uit de hemel met plaatselijk flinke hoeveelheden regen in korte tijd tot gevolg. De hoeveelheden neerslag over de gehele dag genomen liepen op tot ver in de dubbele cijfers. In de loop van de middag kwam de zon er vanuit het westen geleidelijk wat vaker aan te pas. In de avond trokken de meeste buien naar het oosten toe weg en namen de buien vanuit het westen in aantal en activiteit af.


Bron: Meteo Alblasserdam

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam viel er maar liefst 21,6 mm regen (zie bovenstaande grafiek) en de hoogst gemeten neerslagintensiteit was 100,2 mm/u rond het middaguur. Er stond een veelal matige wind uit het zuidwesten tot westen. De hoogst gemeten windsnelheid was 53 km/u in de vroege ochtend. Het was opnieuw een warme zomerdag. Het kwik steeg rond het avonduur naar een maximum van 20,5°.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0