Voor het eerst matige vorst deze winter

No recent image

Voor het eerst matige vorst deze winter
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 14:52, februari 26 2018.

Voor het eerst tijdens dit winterseizoen is op het waarneemstation van Meteo Alblasserdam een dag met matige vorst geregistreerd. Er mag van matige vorst worden gesproken als de minimumtemperatuur daalt naar -5,1 °C of lager en maandag was dat het geval in Alblasserdam. Op de standaard waarneemhoogte van 1,5 meter boven de grond is in de vroege ochtend een minimumtemperatuur gemeten van -5,5 °C. Overigens is dit als de zeventiende vorstdag van deze maand. Tot vandaag heeft het op 27 januari 2017 voor het laatst matig gevroren op ons meetstation (-6,7 °C).

Van een regionale ijsdag was in Alblasserdam en omgeving net geen sprake. Voor een ijsdag moet de maximumtemperatuur de hele dag onder het vriespunt blijven en dat was in Alblasserdam vandaag niet het geval. In de middag kwam het kwik even boven nul en werd een maximumtemperatuur genoteerd van 0,8 °C. De stevige oost tot noordoostenwind was matig tot vrij krachtig en maakte het net als afgelopen weekend voor het gevoel ijzig koud. De gevoelstemperatuur lag de gehele dag onder nul en aan het begin van de ochtend voelde het buiten aan als tien tot vijftien graden onder het vriespunt.

De dag startte vrij zonnig, maar in de middag werden met een noordoostelijke stroming steeds meer wolken aangevoerd. Wel is het op de meeste plaatsen grotendeels droog gebleven.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0