Warm weekend, maar ook buien

No recent image

[bericht geplaatst op vrijdag 17 mei 2019 om 23.28 uur lokale tijd]

Komend weekend gaat de temperatuur eindelijk omhoog en zowel zaterdag als zondag kunnen we (vrij) warm voorjaarsweer verwachten. Het is namelijk nog steeds wachten op de eerste warme dag van deze meimaand. De grens van 20 graden zal alleen niet overal in ons land gehaald worden. De hoogste temperaturen zullen in de oostelijke helft van het land bereikt worden. In de westelijke provincies ligt het kwik iets lager. Het wordt warmer, maar droog blijft het overigens niet overal en op onbewolkt weer hoeven we niet te rekenen.

Zaterdag kunnen we rustig weer verwachten. Overdag is er een mix van zonnige perioden en bewolking en het warmt gedurende de dag flink op. Wel neemt de onstabiliteit in de loop van de dag toe. Er ontstaan stapelwolken die met name later op de dag uit zullen groeien tot enkele verspreide buien met kans op onweer. Het wordt in de middag 18 tot 23 graden bij een zwakke of matige veranderlijke wind.

Zondag blijft het weerbeeld wisselvallig en er treden in ons land duidelijke verschillen op in de temperatuur. Er is vrij veel bewolking, maar ook de zon is van tijd tot tijd te zien. In de loop van de dag neemt de onstabiliteit wederom toe en er ontstaan stapelwolken die boven land verspreidt uit zullen groeien tot enkele (pittige) regen- of onweersbuien. De meeste onstabiliteit is er voornamelijk in de oostelijke helft van het land. Tijdens een pittige bui kan naast onweer plaatselijk ook hagel en windstoten voorkomen. De middagtemperatuur varieert tussen de 18 °C in het westen tot maximaal 24 °C in het oosten. Er waait een zwakke of matige en aan zee later mogelijk vrij krachtige noordelijke wind.

Na het weekend blijft het aan de wisselvallige kant. Ook maandag wordt waarschijnlijk nog een (vrij) warme dag met kans op een regen- of onweersbui. Dinsdag is er veel bewolking en het wordt dan ook koeler.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0