Weer slaat vandaag om

No recent image

Weer slaat vandaag om
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 09:17, januari 15 2018.

Aan het rustige en droge weer van de afgelopen dagen is een einde gekomen en vandaag slaat het weer om. Maandag staat ons namelijk een wisselvallige en winderige dag te wachten.

Vanaf vandaag zullen neerslag en wind het weerbeeld in ons land gaan bepalen. Maandag zal grijs en nat verlopen en de wind trekt aan. De ochtend begint nog vrijwel overal droog, maar in de loop van de dag trekt een regenzone vanuit het westen het land binnen. Later op de dag bereikt tijdelijk zachtere lucht ons land en de temperatuur stijgt naar 6 tot 9 °C. De zuidenwind neemt boven land toe naar (vrij) krachtig, maar aan zee kan de wind enige tijd stormachtig (8 Bft) worden. Verder moet er rekening gehouden worden met windstoten. Met name langs de kust zullen ook zware windstoten optreden. Later ruimt de wind naar het zuidwesten tot westen.

Winterse buien
Morgen en woensdag wordt het kouder en het blijft wisselvallig en winderig. Op beide dagen vertoont het weerbeeld een wisselend karakter. Bewolking, momenten met zon & buien zullen elkaar afwisselen. De buien zullen een meer winters karakter gaan vertonen met een toenemende kans op hagel, natte sneeuw en onweer. Ook neemt lokaal de kans op gladheid toe. Kortom: het wordt licht winters!

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0