Winterse omstandigheden in noorden en noordoosten houden ook dinsdag en woensdag aan

No recent image

Winterse omstandigheden in noorden en noordoosten houden ook dinsdag en woensdag aan
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 00:20, januari 5 2016.

We hebben er even op moeten wachten, maar de winter heeft dan toch tot ons land weten door te dringen al gaat het maar om een beperkt gedeelte. Met name in het noorden en noordoosten van Nederland zijn de omstandigheden winters te noemen. Winterse kou en vooral sneeuw en ijzel die voor gladheidssituaties zorgen. De verschillen in weerbeeld en temperatuur met de rest van Nederland zijn groot. In het overgrote deel liggen de temperaturen duidelijk hoger en valt de neerslag voornamelijk in de vorm van regen. De overlast die het winterweer met zich meebrengt beperkt zich dus vooral tot het noorden en noordoosten.

Ook dinsdag en woensdag verandert er niet heel erg veel en blijven de verschillen in temperatuur en weerbeeld groot in eigen land. Met name het noorden en noordoosten blijven te maken houden van de winterse omstandigheden. (natte) sneeuw, ijzel, gladheid en lage temperaturen. Lichte vorst en overdag waarden die niet ver boven het vriespunt uit zullen komen. Het grootste deel van ons land heeft geen last van het winterweer. De temperaturen liggen hoger en de neerslag is hoofdzakelijk regen.

Lang lijkt de winter niet aan te houden. Vooral vanaf donderdag lijkt het kwik ook in het noorden en noordoosten te stijgen naar waarden dik boven het vriespunt.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0