Wisselvallige, koele en winderige Koningsdag

No recent image

Wisselvallige, koele en winderige Koningsdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 01:52, april 27 2016.

Vandaag zal Koningsdag voor wat betreft het weer wisselvallig, koel en winderig gaan verlopen. Ten opzichte van de afgelopen dagen zal er namelijk weinig veranderen. Overdag is er vrij veel bewolking en blijven buien het weerbeeld in eigen land bepalen. De buien kunnen soms weer fel uitpakken en gepaard gaan met hagel en een klap onweer. Af en toe laat ook de zon zich nog zien. De temperatuur loopt vanmiddag op naar maximaal 8 tot 10 graden, maar tijdens buien is het kouder. Het waait stevig waardoor het kouder aanvoelt. Er staat een matige tot krachtige wind uit richtingen tussen west en noord.

Koningsdag kouder dan kerst 2015
Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar toch echt waar. Koningsdag (27 april 2016) verloopt kouder dan de Kerstdagen van het afgelopen jaar! Vandaag wordt het hooguit 8 tot 10 graden. Tijdens de Kerstdagen werden dubbele cijfers met gemak bereikt. Op 1e Kerstdag steeg het kwik op het meetstation van Meteo Alblasserdam naar 14,0 graden. Een dag later werd het met een maximum van 14,3° nog iets warmer.

Temperatuur tijdens eerste 2 edities Koningsdag
De temperatuur viel in Alblasserdam tijdens de eerste twee edities van Koningsdag in ieder geval hoger uit dan dat van vandaag. Vorig jaar werd het 12,3 graden. In 2014 (toen op 26 april) steeg de temperatuur naar 18,0°.

Ondanks het weer wenst Meteo Alblasserdam u alvast een fijne Koningsdag toe!

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0