Woensdag eerste storm van 2018!

No recent image

Woensdag eerste storm van 2018!
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 21:20, januari 2 2018.


Bron: Meteo Alblasserdam

Woensdag staat een zeer onstuimige dag op ons te wachten. Sterker nog: morgen (3 januari) is de eerste storm van 2018 al een feit! Forse windstoten zullen voor problemen gaan zorgen en met name in het noordwestelijk kustgebied kan de wind tijdens het hoogtepunt zelfs enige tijd windkracht 10 (zware storm) bereiken. Daarbij zullen windvlagen optreden tussen de 120 en 140 km/u. Sowieso moet er in het hele land rekening gehouden worden met zware en zelfs zeer zware windstoten.

De stormdepressie ligt woensdag overdag op de Noordzee en trekt in oostelijke richting naar Denemarken. Daarbij zal het laag zich geleidelijk gaan opvullen (stijging van de luchtdruk in de kern). De gemiddelde windsnelheid neemt naarmate de dag vordert steeds verder toe en ook de windstoten worden steeds sterker. Het hoogtepunt van de storm wordt vooralsnog tijdens de middaguren verwacht. In de namiddag en avond is het ergste wel voorbij, maar het blijft onstuimig. Hieronder kunt u de weersverwachting van Meteo Alblasserdam bekijken voor dinsdagavond, nacht naar woensdag & woensdag overdag.

Verwachting dinsdagavond & nacht naar woensdag
Vanavond verloopt bewolkt en nat. Vanuit het westen wordt regen aangevoerd en de wind trekt verder aan. De zuid tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig boven land. Aan zee staat er een krachtige of harde wind. Later moet er ook rekening gehouden worden met een toenemende kans op windstoten.

Komende nacht is het bewolkt en vanuit het westen wordt er behoorlijk wat regen aangevoerd. Verder is er veel wind bij een minimumtemperatuur tussen de 6 en 9 °C. De zuidenwind ruimt later naar west en is (vrij) krachtig boven land, maar aan zee neemt de wind toe naar stormachtig, 8 Bft. Er moet rekening gehouden worden met (zware) windstoten.

Woensdag overdag
Woensdag verloopt wisselvallig en zeer onstuimig en de eerste storm van 2018 zal morgen een feit zijn! Tijdens het hoogtepunt moet er met name in het noordwestelijk kustgebied enige tijd rekening gehouden worden met een zware storm, 10 Bft. Daarbij treden zeer zware windstoten op tussen de 120 en 140 km/u. De westelijke wind trekt boven land aan naar krachtig of hard en mogelijk stormachtig. In het hele land moer er rekening gehouden worden met zware en zelfs zeer zware windstoten. Verder is er veel bewolking en er vallen buien. Soms breekt de zon nog door en de maximumtemperatuur ligt tussen de 8 en 10 °C.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0