Zacht weer voor de boeg

No recent image

Zacht weer voor de boeg
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 17:25, oktober 14 2016.


Bron: Meteo Alblasserdam

Na een periode met behoorlijk fris weer staat ons vanaf het weekend erg zacht weer op ons te wachten. Vandaag kwam de temperatuur op het meetpunt van Meteo Alblasserdam niet verder dan 13,4 graden. Vanaf zaterdag liggen de maxima in de middag in het bereik tussen de 15 en 20 graden. Daarmee lijkt het wel voorjaar. Zondag zullen de hoogste waarden worden gehaald.

Morgen start grijs en op sommige plaatsen valt er nog wat lichte (mot)regen. Veel zullen de hoeveelheden niet meer voorstellen. In de loop van de dag wordt het van het zuiden uit overal weer droog en breekt de zon door. De temperatuur stijgt ’s middags naar 15 tot 17°. De wind waait uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest en is zwak tot matig, maar bij zee vrij krachtig.

Zondag overdag zal droog en zeer zacht verlopen en de zon schijnt. Ook zien we bewolking. Het kwik loopt op naar maar liefst 17 tot 19 graden en in het zuiden kan het plaatselijk zelfs 20° worden! Er staat dan een zwakke tot matige en bij zee vrij krachtige zuidoostelijke wind.

Na het weekend liggen de maxima weer lager dan zondag, maar het zachte lijkt ook dan nog wel enkele dagen aan te houden.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0