Zaterdag nog zeer zacht. Daarna kouder

No recent image

[bericht geplaatst op vrijdag 25 oktober 2019 om 22.47 uur lokale tijd]

Een overgang naar een kouder weertype is dichtbij, maar zaterdag staat ons nogmaals een zeer zachte najaarsdag te wachten en het wordt bovendien winderig. Met een zuidelijke tot zuidwestelijke aanvoer weet zeer zachte lucht tot onze omgeving door te dringen en het kwik valt in de middag hoger uit dan vandaag. De temperatuur stijgt naar ongeveer 17 °C in het noorden en in het zuiden en zuidoosten kan het maximaal 20 °C worden.

Verder vinden we morgen de meeste bewolking in de noordwestelijke helft van het land en plaatselijk kan er wat lichte regen vallen. Overdag blijft het op de meeste plaatsen nog wel droog en landinwaarts laat de zon zich vaker zien. In de avond neemt de regenkans vanuit het westen verder toe. Er staat boven land een matige of vrij krachtige en aan zee krachtige of harde wind uit het zuiden tot zuidwesten. In het noordwestelijk kustgebied is de wind mogelijk ook stormachtig. Verder moet er rekening gehouden worden met (zware) windstoten.

Vanaf zondag wordt het zowel overdag als tijdens de nacht duidelijk kouder. De middagtemperatuur ligt rond 11 °C. Na het weekend zijn er perioden met zon, maar er valt ook een bui of buitje. Vanaf woensdag blijft het droog. Overdag weet het kwik dubbele cijfers niet meer te bereiken en tijdens de nacht gaat het licht vriezen. Daarmee zijn de eerste winterse speldenprikjes tijdens dit herfstseizoen een feit. Kortom: oktober zal koud eindigen.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0