Zaterdag was zomers warm, vochtig en onstabiel

No recent image

Zaterdag was zomers warm, vochtig en onstabiel
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 20:48, juni 4 2016.


Foto: ook vandaag enkele forse onweersbuien

Zaterdag was een fraaie zomerdag met zomerse temperaturen. De temperatuur liep naarmate de dag vorderde snel op en door de vrij hoge vochtigheidsgraad voelde het vandaag benauwd aan buiten.

Wel duurde het in het zuidelijke deel van het land enige tijd voordat de zon ging schijnen. De ochtend begon er namelijk met voornamelijk lage bewolking. In de loop van de dag nam de onstabiliteit toe en dat was te merken ook. Op meerdere plaatsen, vooral in het midden en zuidelijke deel, ontstonden vanaf de middag in rap tempo enorme stapelwolken die hier en daar uitgroeiden tot enkele forse onweersbuien. Lokaal met hagel, hoge regenintensiteit en veel regen in korte tijd. De buien zorgden zo plaatselijk voor grote verschillen in ons land. Met name Noord-Limburg en Oost-Brabant kregen er opnieuw even flink van langs. Het noorden bijvoorbeeld hield het zonnig.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam liep het kwik vanmiddag snel op naar zomerse waarden. Het werd uiteindelijk 26,1 graden. De vochtigheidsgraad kwam daarbij niet onder de 63% uit. Er was veel zon. In de loop van de dag kwamen stapelwolken tot ontwikkeling (zie foto), maar veel neerslag viel er niet. Het bleef in Alblasserdam bij slechts 0,2 mm. Het weer was rustig. Er was namelijk weinig wind.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0