Zeer onstuimig weer op komst

No recent image

Zeer onstuimig weer op komst
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 21:25, februari 7 2016.

SONY DSC

Bron: Meteo Alblasserdam

Er is op korte termijn zeer onstuimig weer op komst in ons land. Later op de zondagavond krijgen we er al geleidelijk mee te maken en houdt vervolgens niet alleen in de nacht naar maandag aan, maar ook nog eens tijdens de gehele maandag. Daarbij wordt het behoorlijk wisselvallig. Hieronder kunt u een voorlopige windverwachting lezen voor vanavond, de komende nacht en maandag overdag. De verwachting is opgesteld door Meteo Alblasserdam halverwege de zondagavond. Voor overige verwachtingen tijdens deze periode zoals het te verwachte weerbeeld kunt u bekijken op onze website meteoalblasserdam.nl via de verwachting pagina’s.

Windverwachting zondagavond
De wind waait uit het zuidwesten tot zuiden en zal matig tot vrij krachtig zijn boven land. bij zee en langs de kust staat er een krachtige tot harde wind. Later trekt de wind geleidelijk verder aan. De gemiddelde windsnelheid gaat verder omhoog en de windstoten worden zwaarder. Boven land neemt de wind in de late avond toe naar krachtig of hard en moet er rekening gehouden worden met zware windstoten boven de 80 km/u. Bij zee en langs de kust storm(achtig), kracht 8-9 Bft. Daarbij komen zware windvlagen voor.

Windverwachting nacht naar maandag
Komende nacht is het onstuimig. Bij zee en langs de kust stormt het enige tijd uit het zuiden tot zuidwesten en daarbij komen zware en mogelijk zeer zware windstoten voor. Ook elders in het land moet er rekening gehouden worden met zware windstoten tussen de 80 en 100 km/u en staat er verder een krachtige of harde wind. Pas later in de nacht neemt de gemiddelde wind weer iets in kracht af en zullen ook de windvlagen iets minder zwaar uitpakken.

Morgen overdag
Maandag wordt het zeer onstuimig en kan het met name bij zee in de namiddag en avond opnieuw gaan stormen. Boven land staat er een krachtige tot harde zuidwestenwind en trekt later in de middag en avond op steeds meer plaatsen aan naar hard. De windvlagen zullen daarbij zwaarder worden en overal moet er rekening gehouden worden met zware windstoten tussen de 80 en 100 km/u.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0