Zeer onstuimige 2e Paasdag

No recent image

Zeer onstuimige 2e Paasdag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:38, maart 27 2016.

SONY DSC

2e Paasdag zal zeer onstuimig gaan verlopen

Maandag (2e Paasdag) zal in ons land zeer onstuimig gaan verlopen en moeten we oppassen voor zware windstoten die op zullen treden. Bij zee en met name in het westelijk, noordwestelijk en noordelijk kustgebied zal de wind in de loop van de dag zelfs gaan toenemen naar stormkracht, 9 Bft. Daarbij kunnen zeer zware windvlagen voorkomen van meer dan 100 km/u. Het onstuimige weer wordt veroorzaakt door een actieve frontale depressie.

Het lagedrukgebied lag zondagmiddag op de Atlantische Oceaan. Het laag diept zich geleidelijk verder uit en trekt in noordoostelijke richting. Komende nacht trekt de lagedrukkern over Engeland en zal daarmee ten westen van Nederland blijven. Morgen overdag koert het systeem via de Noordzee richting Noorwegen. De luchtdruk in de kern zal naar verwachting dalen naar waarden tot rond of iets onder de 975 hPa.

Op onderstaande satellietfoto van zondagmiddag 27 maart 2016 [16:33 uur LT] is het flinke wolkenpakket behorend bij de depressie goed waar te nemen.


Bron: Meteo Alblasserdam. Opname: NOAA 19

De wind zal morgen pas later op de dag geleidelijk verder in kracht gaan afnemen. Voor het te verwachte weerbeeld en de windverwachting tijdens 2e Paasdag kunt u bekijken en lezen op onze verwachtingspagina’s van meteoalblasserdam.nl.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0