Zeer onstuimige zondag 20 november voor de boeg: Storm!

No recent image

Zeer onstuimige zondag 20 november voor de boeg: Storm!
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 19:56, november 19 2016.

SONY DSC

Zondag 20-11-2016: Storm en forse windstoten

Morgen zal niet alleen wisselvallig, maar vooral zeer onstuimig verlopen. De eerste herfststorm van dit najaar dient zich aan en er zullen forse windstoten optreden in Nederland.

Het wisselvallige weer wordt veroorzaakt door een frontale en uitdiepende depressie op de Atlantische Oceaan, die zondag via Engeland gedurende de dag langs de Nederlandse kust trekt over de Noordzee.

Weerbeeld
De dag begint grijs, nat en fris. In de loop van de dag trekken de meeste bewolking en neerslag verder noordwaarts weg. Vervolgens breekt af en toe de zon door en neemt de wisselvalligheid af. het wordt droger, maar een bui blijft mogelijk. In de middag is het zacht en loopt het kwik op tot in de dubbele cijfers. Het wordt 11-13 graden.

Windverwachting zaterdagavond en nacht naar zondag
Vanavond waait het stevig. De wind uit zuid tot zuidwest is matig boven land, maar bij zee (vrij) krachtig. Komende nacht krimpt de wind naar het zuidoosten en trekt geleidelijk verder aan naar matig tot krachtig. bij zee later naar hard. Richting het ochtenduur wordt de wind met name in het zuidwestelijk kustgebied al stormachtig, 8 Bft. Daarbij moet er rekening gehouden worden met (zware) windstoten.

Wind morgen [zondag 20-11-2016]
De eerst nog zuidoostenwind ruimt in de loop van de dag naar het zuiden tot zuidwesten en wordt in het binnenland krachtig. Elders in het land toenemend naar hard of mogelijk stormachtig, 7-8 Bft. Verder moet er overal in ons land rekening gehouden worden met zware windstoten tussen de 80 en 100 km/u. Langs de gehele Nederlandse westkust, en later ook in het Waddengebied en noord(west)elijk kustgebied, gaat het stormen uit het zuiden tot zuidwesten, 9 Bft. Daarbij moet er rekening gehouden worden met het optreden van zeer zware windstoten tot boven de 100 km/u.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0