Zomer draait vanaf vandaag op volle toeren

No recent image

Zomer draait vanaf vandaag op volle toeren
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 00:59, juli 18 2016.

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vandaag geeft het zomerweer in ons land flink gas bij en draait de zomer op volle toeren. Eindelijk en dus ook goed nieuws voor iedereen die de zomervakantie in eigen land doorbrengt. Het weer wordt mooi en er staan voor de komende paar dagen ook hoge temperaturen op het programma. Woensdag wordt de warmste dag en wordt het op veel plaatsen zelfs tropisch warm.

Het fraaie en rustige zomerweer hebben we te danken aan een hogedrukgebied dicht in onze omgeving. Maandag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft naar verwachting overal droog. In de loop van de dag zullen er wel enkele stapelwolken ontstaan. Verder is er niet veel wind en de temperatuur loopt gedurende de dag flink op. Vanmiddag worden op veel plaatsen zomerse temperaturen bereikt. Het wordt 22 tot 28 graden bij een zwakke tot matige wind die later op de dag zal draaien naar het noordwesten tot noorden.

Ook morgen en woensdag is er veel zonneschijn en wordt het erg warm. Dinsdag loopt het kwik in de middag op naar 25 tot 29 graden. In het zuiden kan lokaal zelfs de tropische grens van 30 graden al worden gehaald. Woensdag wordt de warmste dag. De temperatuur loopt gedurende de dag snel op en ’s middags wordt het op veel plaatsen tropisch. Boven land kan het op sommige plaatsen zelfs 33 graden worden! Wel wordt de dag waarschijnlijk afgesloten met onweersbuien.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0