Zomers weekend voor de boeg

No recent image

[bericht geplaatst op vrijdag 31 mei 2019 om 23.18 uur lokale tijd]

De lentemaanden zijn na vandaag ten einde. Zaterdag begint de meteorologische zomer en hoe. Er zal komend weekend volop sprake zijn van zomerweer en zomerse temperaturen. Eindelijk zomer in Nederland. Het wordt heerlijk weer om buiten te vertoeven, te barbecueën of een frisse duik te nemen. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam is het nog steeds wachten op de eerste zomerse dag van dit jaar, maar de zomerse grens van 25 graden kan in Alblasserdam morgen al gehaald worden. Zondag gaat dit zeker lukken.

Zaterdag wordt een rustige en fraaie dag en er wordt warme lucht naar onze omgeving aangevoerd. In combinatie met zon loopt de temperatuur overdag snel op. Er is soms hoge sluierbewolking, maar verder is er veel zonneschijn en het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 21 en 28 °C met de hoogste waarden in het zuidoosten van het land. Er waait een zwakke of matige wind uit het zuidwesten tot westen. Later op de dag wordt de wind veranderlijk van richting.

Zondag krijgt het fraaie zomerweer van zaterdag een uitstekend vervolg en het zal nog warmer worden. Er staat ons wederom een prachtige zomerdag te wachten. De zomerse grens zal bijna overal gehaald worden en landinwaarts wordt het zelfs tropisch. Overdag zijn er soms enkele hoge sluierwolken. Verder is er veel zon en het warmt snel op. Het blijft tijdens de ochtend en middag overal droog en het kwik stijgt in de middag naar 26 tot 31 °C. Er staat een matige zuidelijke tot zuidwestelijke wind.

Na het weekend houden we waarschijnlijk prima zomerweer, maar de middagtemperatuur ligt dan wel weer wat lager.

Opmaak: Sebastiaan  (Meteo Alblasserdam) 

0