Zondag was mooie en warme lentedag

No recent image

Zondag was mooie en warme lentedag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 19:11, april 9 2017.


Foto: Satellietbeeld NOAA 19. Bron: Meteo Alblasserdam

Het was vandaag een prachtige lentedag waarbij het verschil tussen de gemeten minimum- en maximumtemperatuur erg groot was. Het was een dag met een koude start en een warme middag. Ons land bevond zich in aanvoer van warme lucht en voor het eerst deze aprilmaand steeg de temperatuur op het meetstation van Meteo Alblasserdam tot boven de 20 °C. Overigens was dit al voor de derde keer dit jaar het geval.

Vanochtend begon koud met enkele mistbanken. Op het meetpunt in Alblasserdam lag de minimumtemperatuur op 1,5 meter hoogte rond het ochtenduur in de buurt van het vriespunt (1,7 °C) met vorst aan de grond. Op 10 cm boven de grond wist het kwik te dalen tot iets onder nul. Op onderstaande foto’s zien we het waarneemstation van Meteo Alblasserdam omringd door enkele mistbanken en een fraaie zonsopkomst. Beide foto’s zijn genomen in de vroege ochtend van zondag 09-04-2017.


Bron: Meteo Alblasserdam


Bron: Meteo Alblasserdam

De temperatuur liep gedurende de dag snel op en overdag was het zonovergoten en warm voorjaarsweer. De hoogst gemeten temperatuur werd rond het avonduur bereikt: 22,2 °C. Verder bleef het droog en er stond een zwakke oostelijke wind. In de loop van de dag draaide de wind naar een zuidelijke tot zuidwestelijke richting. De hoogst gemeten windsnelheid was slechts 24 km/u. Op de bijgevoegde satellietfoto zien we in Nederland, maar ook daarbuiten zonnig weer. Het is een opname van de NOAA 19 van zondag 09-04-2017 [15:10 uur LT].

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0