Zondag was uitzonderlijk warm

No recent image

Zondag was uitzonderlijk warm
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:58, oktober 15 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

De temperatuur was zondagmiddag uitzonderlijk hoog in Nederland gezien de tijd van het jaar en morgen wordt het zelfs nog iets warmer! Vandaag werd met een zuidelijke stroming warme lucht naar ons land aangevoerd en in combinatie met veel zon wist het kwik op het meetstation van Meteo Alblasserdam de grens van 20 °C met gemak te bereiken.

Het verschil tussen de minimum- en maximumtemperatuur was zondag groot te noemen. De ochtend begon fris met een minima van 8,7 °C. In de tweede helft van de middag steeg het kwik naar maar liefst 22,7 °C. Daarmee werd de grens van 20 °C deze oktobermaand voor het eerst gehaald. Het was niet alleen uitzonderlijk warm, het was ook een mooie herfstdag. De zon scheen de gehele dag volop en het bleef droog. De wind waaide daarbij uit het zuiden tot zuidoosten en nam in de loop van de dag toe naar matig. De hoogst gemeten windsnelheid was slechts 24 km/u.

Morgen blijft de stroming zuidelijk en het wordt opnieuw uitzonderlijk warm. In de middag wordt het 20 tot 24 °C. In het zuidoosten kan op sommige plaatsen zelfs de zomerse grens van 25 °C worden bereikt! Overdag is er flink wat zon en het blijft vrijwel overal droog. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuid tot zuidwestenwind. Vanaf dinsdag wordt het minder warm en in de tweede helft van de week wordt het ook wisselvalliger en winderig.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

0