Zware onweersbuien in delen van Nederland

No recent image

Zware onweersbuien in delen van Nederland
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 12:53, augustus 31 2015.

Gisterenavond en afgelopen nacht kregen delen van ons land te maken met zware onweersbuien. De eerste buien ontstonden in de loop van de zondagavond boven het zuidwestelijke deel van het land en de ontwikkeling ging snel. In korte tijd ontstonden veel, grote en zware buien en zorgden ook voor enige overlast. De buien gingen gepaard met ontzettend veel bliksemontladingen, plaatselijk hagel, en hoge neerslagintensiteit waardoor er in korte tijd veel regen naar beneden viel met wateroverlast tot gevolg.

De buien verplaatsten zich in noordoostelijke richting en concentreerden zich gisteravond met name in het zuidwesten, westen, midden en oosten van het land. In de nacht naar maandag kregen ook de noordelijke provincie’s te maken met buien.

Zondag verliep erg warm en door de hoge vochtigheidsgraad voelde het buiten ook behoorlijk benauwd aan. Op het meetstation van Meteo Alblasserdam liep de temperatuur in de middag op naar zomerse waarden (25,9 graden) en de vochtigheidsgraad kwam niet ver onder de 80% uit.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0