13 oktober: Temperatuur haalt dubbele cijfers niet

No recent image

13 oktober: Temperatuur haalt dubbele cijfers niet
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 19:40, oktober 13 2015.


Foto: © Meteo Alblasserdam

Vandaag (dinsdag 13 oktober) was een behoorlijk frisse dag en met name voor het gevoel voelde het buiten koud aan. Zo ook in de eigen regio, de Alblasserwaard. Dit kwam door de stevige wind die er stond in combinatie met de niet al te hoge temperaturen. De maximumtemperatuur van zo’n 10 graden die voor vanmiddag in de eigen omgeving op het programma stond werd niet bereikt. De zon had het in de middag namelijk lastig door de vele aanwezige lage wolkenvelden.

Op het meetstation van Meteo Alblasserdam werden dubbele cijfers niet gehaald en dat is alweer een hele tijd geleden. Namelijk 191 dagen. Op 4 april was dit tot vandaag voor het laatst het geval. Toen kwam de temperatuur niet verder dan 9,4 graden. In het najaar van 2015 is het dus weer voor het eerst. Het kwik kwam aan het einde van de ochtend zelfs niet hoger uit dan 7,3°. Vooral in de ochtend was er ruimte voor de zon. Vanmiddag bepaalden wolkenvelden het weerbeeld. Het is droog gebleven. De wind waaide uit richtingen tussen noord en oost en nam toe naar matig, 4 Bft. Door de stevige wind voelde het voor het gevoel een stuk kouder aan. De laagst gemeten gevoelstemperatuur (windchill) was -1,7°C rond halverwege de ochtend.

Hieronder een satellietfoto van dinsdagmiddag 13 oktober 2015 [15:59 LT]. Op de foto zijn de vele wolkenvelden van vanmiddag goed terug te herkennen.


Opname: NOAA 19. Bron: Meteo Alblasserdam

Op bovenstaand satellietfoto zien we de bewolking van vanmiddag goed terug. Er waren vooral lage wolkenvelden aanwezig die met een noordoostelijke stroming over ons land trokken. De zon had het lastig in het zuiden en midden van het land. Met name in de noordelijke helft was er vaker zon.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0