Koude nacht naar maandag

No recent image

Koude nacht naar maandag
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:04, oktober 11 2015.


Foto: Temperatuur op 10 cm. Bron: Meteo Alblasserdam

Komende nacht wordt een koude nacht en zullen de minima lager uitkomen dan de afgelopen nacht. Op uitgebreide schaal daalt het kwik onder een heldere hemel tot om en nabij het vriespunt met vorst aan de grond. Met name landinwaarts kan het ook op de standaard waarneemhoogte van 1,5 m boven de grond 1 of 2 graden gaan vriezen.

Het weer in ons land wordt beïnvloed door een hogedrukgebied met de hogedrukkern boven Scandinavië. Met de heersende stroming, die oostelijk is, wordt er koude lucht naar ons land aangevoerd. Ook overdag liggen de temperaturen duidelijk lager. Gisteren werd het op het meetstation van Meteo Alblasserdam in de middag nog 15,2 graden. Vanmiddag kwamen we bij veel zonneschijn niet hoger uit dan 11,8°. De minimumtemperatuur werd in de vroege ochtend gemeten. Namelijk 3,6 graden.

De aankomende dagen blijven we te maken houden met koude nachten en ook overdag is het fris. Verder is er zowel zon als bewolking en is de kans op neerslag niet bepaald groot te noemen. Hieronder de weersverwachting voor zondagavond, de nacht naar maandag en maandag overdag. Opgesteld door Meteo Alblasserdam op zondagavond.

Vanavond
Zondagavond blijft het droog en is het helder. Het koelt weer sterk af. Het wordt een koude avond en later daalt de temperatuur met name landinwaarts al tot om en nabij het vriespunt. De wind is oostelijk van richting en matig boven land. Bij zee (vrij) krachtig.

Vannacht
De nacht naar maandag wordt een koude nacht. Op veel plaatsen daalt de temperatuur tot om en nabij het vriespunt met vorst aan de grond. Met name landinwaarts vriest het ook op de standaard waarneemhoogte (1,5 m) licht en daalt het kwik naar zo’n –1 of –2 graden. Verder blijft het droog en is het op de meeste plaatsen helder. De wind is oostelijk en matig boven land. Bij zee vrij krachtig.

Maandag overdag
Morgen zal de ochtend koud starten met vooral landinwaarts lichte vorst en op uitgebreide schaal ook vorst aan de grond. In de middag is het fris. De temperatuur loopt op naar 9 tot 12 graden. Verder starten we met zonneschijn, maar in de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen en noordwesten toe. Er wordt geleidelijk meer bewolking aangevoerd. Het blijft droog. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en is matig boven land. Bij zee vrij krachtig.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0