17 december: Het leek wel voorjaar

No recent image

17 december: Het leek wel voorjaar
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 15:22, december 17 2015.

Vandaag (woensdag 17 december 2015) verliep opnieuw zeer zacht en werd er nog zachtere lucht aangevoerd dan gisteren. Na een nacht met hoge minima en overdag temperaturen ver in de dubbele cijfers leek het wel als of het voorjaar was aangebroken. Gezien de tijd van het jaar is het meteorologisch gezien toch echt winter al is het momenteel wel een beetje raar om het woord winter te gebruiken met deze uitzonderlijke hoge waarden.

Het kwik viel zelfs nog hoger uit dan dat van tevoren werd verwacht. Zo ook op het meetstation van Meteo Alblasserdam. De minimumtemperatuur werd aan het begin van de afgelopen nacht bereikt. Namelijk 12,7 graden. Vanmiddag steeg het kwik naar uitzonderlijke hoge waarden voor de decembermaand en werd het maar liefst 15,7°.

Wij meten sinds 27 december 2006 en dus al bijna 9 jaar. In deze periode is er door ons nog nooit zo’n hoge temperatuur gemeten in een decembermaand en daarmee staat 17 december 2015 in ons eigen archief genoteerd als warmste dag in december sinds het begin van de eigen metingen. Het weerbeeld was verder prima met bewolking, maar ook ruimte voor de zon. Het bleef droog bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0