Temperatuur vanaf woensdag weer volop in de dubbele cijfers

No recent image

Temperatuur vanaf woensdag weer volop in de dubbele cijfers
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 00:15, december 16 2015.

Het is Meteorologisch gezien al winter sinds 01 december, maar daar is in eigen land totaal niets van te merken buiten. Zowel het weerbeeld als de temperatuur hebben in deze eerste helft van de maand ons nog totaal niet aan de winter doen denken. Geen (over)last door sneeuw, gladheid, winterse kou en andere winterse ongemakken. Voorlopig zit dit alles er ook nog niet aan te komen. Het is vaak erg zacht gezien de tijd van het jaar en opvallend is dan ook het aantal dagen met temperaturen in de dubbele cijfers.

Hieronder ziet u een aantal gegevens over de eerste 15 dagen van deze decembermaand. De gegevens zijn van Meteo Alblasserdam en gemeten op ons eigen meetstation in Alblasserdam.

Eerste helft december

Gemiddelde temperatuur: 8,9°
Hoogst gemeten temperatuur: 13,8° (07 december)
Laagst gemeten temperatuur: 4,2° (12 december)
Aantal dagen met 10 graden of meer: 9

Vanaf morgen bevindt ons land zich in aanvoer van zeer zachte lucht waardoor het kwik oploopt tot dik in de dubbele cijfers. Ook de minimumtemperaturen zijn gezien de tijd van het jaar hoog te noemen. Overdag liggen de maxima rond 12 graden gemiddeld op woensdag en zelfs 13 of 14 graden op donderdag. Ook daarna lijkt er vooralsnog voorlopig geen einde te komen aan het zeer zachte weer.

Over zo’n anderhalve week is het Kerst, maar de kans dat de Kerstdagen wit zullen verlopen is zeer klein. Weerkaarten laten momenteel voorlopig nog geen aanwijzingen zien op een overgang naar serieus kouder weer. Kortom: de winter is in ons land voorlopig nog ver te zoeken. Het blijft de komende tijd zeer zacht.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0