Vanavond en komende nacht onstuimig

No recent image

Vanavond en komende nacht onstuimig
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 15:44, december 12 2015.

Vanavond en aankomende nacht moet er in eigen land rekening gehouden worden met onstuimig weer en flinke windstoten. Lang zal dit niet aanhouden. Niet alleen het onstuimige, maar ook het wisselvallige weer hoort bij een lagedrukgebied dat zich zaterdagmiddag boven het Verenigd Koninkrijk bevindt.

Het laag verplaatst zich geleidelijk verder in oostelijke en noordoostelijke richting en diept daarbij verder uit. De luchtdruk zal in de kern van het lagedrukgebied geleidelijk verder dalen en trekt later vanavond en in de nacht naar zondag net ten noorden van Nederland via de Noordzee richting Noord-Duitsland/Denemarken. Dit gaat gepaard met veel wind.

Zaterdagavond trekt de wind uit richtingen tussen zuid en west geleidelijk verder aan. Later op de avond neemt de wind boven land toe naar krachtig of hard, 6-7 Bft. Bij zee en langs de kust naar stormachtig, kracht 8 Bft. Daarbij moet er in het hele land rekening gehouden worden met (zware) windstoten die boven de 80 km/u kunnen pieken. Het onstuimige weer houdt ook in het eerste gedeelte van de nacht naar zondag aan. Pas later in de nacht neemt de wind weer in kracht af en ruimt naar het westen tot noordwesten. De gemiddelde wind gaat omlaag en de zware windstoten verdwijnen.

Het weerbeeld is verder wisselvallig en nat. Het is bewolkt en op veel plaatsen in ons land valt er regen. De meeste regen koerst vooral over het noordelijke deel van het land en lokaal kan er daar behoorlijk wat neerslag vallen. De minima dalen later in de nacht naar zondag naar waarden tussen de 6 en 9 graden.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam)

 

0