5 december, grijze en waterkoude Sinterklaasdag

5 december, grijze en waterkoude Sinterklaasdag

METEO ALBLASSERDAM – Het is maandag 5 december en daarmee dus Sinterklaasdag. Wat voor weer kunnen we vandaag en ook tijdens Sinterklaasavond verwachten, voordat de Sint en zijn pieten weer terug naar Spanje gaan? Hieronder een korte weersvoorspelling, opgesteld door Meteo Alblasserdam.

Weersvoorspelling voor maandag 5 december

Na een paar sombere en koude dagen kunnen we ook tijdens Sinterklaasdag grijs weer verwachten en het is wederom waterkoud. Wel wordt het iets minder koud dan de afgelopen dagen. Het is bewolkt en verder kunnen we een licht wisselvallig weertype verwachten. Er valt af en toe (lichte) regen, maar de hoeveelheden neerslag blijven beperkt. Langs de kust valt ook een bui. In het zuidoosten kan soms wat natte sneeuw vallen. In het (zuid)oosten wordt het overdag rond 2 of 3 graden. Langs de kust stijgt de temperatuur in de middag naar ongeveer 6 of 7 graden. De wind waait op veel plaatsen uit overwegend noordelijke richtingen en is zwak of matig van kracht. Langs de noord- en noordwestkust staat er een vrij krachtige of krachtige wind.

Ook tijdens Sinterklaasavond blijft het op de meeste plaatsen bewolkt. Langs de kust valt een enkele bui. Landinwaarts valt soms nog wat lichte regen. De wind blijft op veel plaatsen overwegend noordelijk en zwak of matig van kracht. Langs de noord- en noordwestkust staat er een vrij krachtige of krachtige wind.

Meer lezen over het weer van vandaag en de komende dagen? Bekijk dan onze website: www.meteoalblasserdam.nl.

Meteo Alblasserdam wenst u een fijne Sinterklaasdag- en avond toe!

[bericht geplaatst op maandag 5 december 2022 om 14.28 uur lokale tijd]

Opmaak: Sebastiaan van Herk (Meteo Alblasserdam)

Weerkaart met weersvoorspelling voor maandag 5 december 2022
Weerkaart met weersvoorspelling voor maandag 5 december 2022
0