Buien zorgden maandag opnieuw voor veel regen

No recent image

Buien zorgden maandag opnieuw voor veel regen
Gepost door: Meteo Alblasserdam om 23:09, september 18 2017.


Bron: Meteo Alblasserdam

Alsof er deze septembermaand nog niet genoeg regen is gevallen in ons land. Opnieuw hebben buien tijdens de maandag plaatselijk voor veel regen gezorgd. De buien pakten soms pittig uit en gingen gepaard met onweer. Doordat de wind op hoogte niet sterk was verplaatsten de buien zich met geringe snelheid met lokaal flinke hoeveelheden neerslag tot gevolg.

Op de meetlocatie van Meteo Alblasserdam viel vandaag 18,6 mm regen met een hoogst gemeten neerslagintensiteit van 102.8 mm/u. Daarmee is de hoeveelheid regen deze maand al opgelopen tot ruim boven de 100 mm. Sinds het begin van onze metingen (27 december 2006) is het voor de tweede keer dat er in een septembermaand meer dan 100 mm neerslag is gevallen. Dit was ook het geval in september 2013. In 2017 is september de eerste maand waarin minimaal 100 mm regen is gevallen.

Tussen de buien door liet ook de zon zich nog af en toe zien en de temperatuur steeg aan het einde van de middag naar een maximum van 15,9 °C. Hieronder nog twee weerfoto’s gemaakt op maandag 18 september 2017.

Opmaak: Sebastiaan (Meteo Alblasserdam) 

 

0